Cursusaanbod Janneke

Door te tekenen en schilderen kun je je eigen fantasiewereld creëren.  Zowel kinderen als volwassenen kunnen hierdoor een positieve ontwikkeling doormaken; zoals het alledaagse leven beter aankunnen, meer zelfvertrouwen, je emoties uiten en ordenen, meer rust vinden etc.


Tekenen en schilderen voor kinderen vanaf 9 jaar.

Het eerste uur werken de kinderen aan een tekening/ tekeningopdracht. Het tweede uur is het vrij werken (tekenen/schilderen). Spelenderwijs leren ze tekenen en schetsen, waarbij ze uitleg krijgen over compositie, perspectief en licht/schaduw. Er worden verschillende tekenideeën aangereikt, waarbij men zelf kiest welk idee of onderwerp ze uit willen werken.
Het groepje bestaat uit maximaal 4 kinderen.

• Acrylverf • Acrylinkt • Kleurpotloden • Stiften • Glitters etc.

• Tijdstip: woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur
• Kosten: cursus van 5 lessen = € 100,- p.p.
• Een kennismakingsles vooraf is mogelijk voor € 20,- p.p. Daarna kun je je opgeven voor een teken- of schildercursus van 5 lessen. De prijs is inclusief drinken met wat lekkers, papier, verf en overige materialen (exclusief schildersdoek).

Schilderkind doeietsgeks Schilderskind2
happy Schilderskinderen

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mindful tekenen voor volwassenen.
Als je te maken hebt met een moeilijke periode in je leven, kun je spanningsklachten ervaren en overspoelt worden door vragen, gedachten en overweldigende emoties.
Via kunstzinnig werken kun je weer grip krijgen op je binnenwereld, door in het hier en nu je aandacht te richten op wat je creëert op papier.  Mindful tekenen zorgt ervoor dat het rustiger wordt in je hoofd. Het tekenen geeft je houvast en je kunt direct je rust hervinden. Ook brengt het tekenen de innerlijke energie in beweging.

Mindful tekenen is een fijne manier om je hoofd leeg te maken. Je aandacht gaat naar het tekenen (vanuit je gevoel), in plaats van naar je gedachten in je hoofd. Voor mindful tekenen hoef je  geen grote kunstenaar te zijn (mag wel).

Tijdstip : woensdagavond van 19.00 – 21.30 uur.

Data: 1 x per 2 weken (12/2, 26/2, 11/3 2020, etc.) Aanmelden is nog mogelijk.
Kosten: 5 lessen =  € 125,- pp. Inclusief materialen, koffie en thee en iets lekkers.
Aantal cursisten: 3 of 4 cursisten per les.
Ben je geïnteresseerd? Laat het me weten.


(P.S. ben je geïnteresseerd, maar kun je niet op dit tijdstip? Laat het me even weten, dan kijken we naar de mogelijkheden).

Minful minful tekenen de Haan

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cursus schilderen met acrylverf voor volwassenen.
Je werkt in je eigen tempo en op je eigen nivo aan een schilderij. Het onderwerp is een vrije keuze.
De cursus is daarom geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
Je hebt ongeveer 3 tot 5 lessen nodig voor het opbouwen van een schilderij.

Het groepje bestaat uit maximaal 4 cursisten, dus ieder krijgt voldoende persoonlijke begeleiding.

• Tijdstip: maandagochtend van 09.30 - 12.00 uur
• Kosten: 5 lessen = € 125,- p.p. De eerste les kost € 25,-; daarna kun je je opgeven voor een reeks van 5 lessen. De prijs is inclusief koffie/thee met wat lekkers en gebruik van materialen (exclusief schildersdoek).
Buddha SchilderatelierJ
Volwassenen Volwassene

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cursus bloemen schilderen in olieverf (volwassenen)
• Tijdstip: in overleg te bepalen
• 5 lessen à 2½ uur
• Kosten: € 125,- per persoon. De eerste les kost € 25,-. Daarna kun je je opgeven voor een reeks van 5 lessen. Deze prijs is inclusief koffie/thee met wat lekkers en gebruik van materialen (exclusief schildersdoek).

Boeketolie Olieboeket

Algemeen:
Aantal personen per cursus: 2-4 personen.
Je kunt kiezen of je wekelijks of om de twee weken (of anders) een les volgt.
Er zijn schildersdoeken op voorraad in het atelier. Als je een specifiek formaat doek wenst, dien je dit svp tijdig door te geven. Het doek is niet inbegrepen in bovengenoemde prijzen. Je mag ook zelf een doek meebrengen.
Het is prettig als je zelf duidelijke afbeeldingen meeneemt van wat je wilt gaan tekenen/schilderen. Of je zoekt in het atelier naar mooie afbeeldingen: In het atelier staat een boekenkast met veel boeken en tijdschriften om uit te knippen en om inspiratie op te doen.
De groep deelnemers bestaat uit òf volwassenen òf uit kinderen, aangezien kinderen een ander werktempo hebben dan volwassenen. Indien familieleden (opa, oma, ouders en kinderen) interesse hebben om de lessen samen te volgen, dan is dit ook mogelijk.
Er zijn schortjes in het atelier aanwezig. Doe niet je mooiste kleding aan in verband met verfvlekken.
• De cursussen worden gegeven van begin september t/m eind juni.

• Locatie: Molenbroekseweg 2, 5091 TG Middelbeers.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Donkhoeve

Onderstaande cursussen geeft Janneke op locatie "De Donkhoeve":
B&B
De Donkhoeve is gelegen aan de rand van het eeuwenoude landschap de Mortelen,
nabij Kampina, Oisterwijkse bossen en vennen. "Gastvrij en landelijk genieten, in een groene
en rustige omgeving..."

Cursus: Ontwerp je eigen mandala

Mandala is een woord uit het Sanskriet, een taal uit het oude Indië, en betekent wiel of cirkel.
Een symbool van oneindigheid met een binnen- en buitenwereld. Een mandala is als het ware een blauwdruk van de oneindigheid van het bestaan. Energie wordt in beeld gebracht. Het helpt door zijn vaak herhalende bewegingen de concentratie op peil te houden of te verbeteren. De samenwerking tussen linker- en rechterhersenhelft stimuleert de prikkeling om alert en bewust te blijven.

Aan de hand van voorbeelden en eigen ideeën ga je je eigen mandala ontwerpen, tekenen en schilderen. We werken op acrylverfpapier met acrylverf en distress-markers.

• Minimum aantal deelnemers: 7 personen.
• 3 lessen à 2½ uur (lestijden in overleg).
• Kosten: € 60,- p.p. (inclusief alle materialen en koffie/ thee met wat lekkers).
• Losse lessen zijn bij te boeken voor € 20,- p.p.
• Aanmelden kan bij Janneke; telefoon: 06 57 62 83 56
• Locatie: Polsdonken 2, 5688 LE Oirschot.

mandalaAnn gemaakt door cursist

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cursus: Mixed-media (acrylverf)

Je hebt de keuze uit 3 onderwerpen:

a) Boeket schilderen
Je gaat je eigen boeket ontwerpen aan de hand van voorbeelden en eigen ideeën. Je werkt je boeket uit door te tekenen en te schilderen. Je wisselt het schilderen af met het plakken van bloemafbeeldingen op je doek. Het eindresultaat bestaat dus uit een vaas met bloemen; sommige bloemen geschilderd en sommige bloemen zijn een opgeplakte bloemenafbeelding (mixed-media).

boeket2mixed

b) 't Hart
“Als je kunt leven vanuit je hart, ben je verbonden met je kern”.
Wat gaat er in je om? Wat heb je op je hart? De taal van je hart gaat over liefde geven en ontvangen; durven leven vanuit je hart en liefde voor jezelf.
Je gaat een groot hart schilderen en je werkt met verschillende materialen (mixed-media). Je kunt structuur aanbrengen in je achtergrond door bijvoorbeeld te werken met een paletmes.

hart

c) Dier met patronen
Je gaat je eigen dier met patronen ontwerpen aan de hand van voorbeelden en eigen ideeën. Je werkt je dier uit door er patronen in te schilderen en afbeeldingen van patronen in te plakken.

diermixed

• Minimum aantal deelnemers: 6 personen.
• 4 lessen à 2½ uur (lestijden in overleg).
• Kosten: € 110,- p.p.
Deze prijs is inclusief katoenen schildersdoek 40x40 cm, acrylverf, mediums, alle overige materialen en koffie/ thee met wat lekkers.
• Losse lessen zijn bij te boeken voor € 25,- p.p.
• Aanmelden kan bij Janneke; telefoon: 06 57 62 83 56
• De cursussen worden gegeven van begin september t/m eind juni.
• Locatie: Polsdonken 2, 5688 LE Oirschot.